Термоси, термочаши и чаши – защо са подходящи за спортните ни начинания? + Рецепти за протеинови шейкове и фрешове

Сподели:

Всеки активен спортист има нуждата от правилната „подкрепа“ по време на тренировка.

Разбира се, в повечето случаи ние сами подготвяме, като тя може да се изрази във витаминозна бомба или протеинов шейк, които да ни дадат повече енергия и да възстановим мускулите си по-добре.

В текущата статия ще поговорим за важността от термосите, термочашите и чашите, които може да използваме по време на нашите преходи в планината, къмпинг или друг тип спорт.

По този начин ние можем да приемам важни витамини и нутриенти за тялото ни, когато то има най-голяма нужда – по време и след натоварване.

А, разбира се, на края ще предложим няколко бързи рецепти за витаминозни бомби и домашни протеинови шейкове, които могат да заменят храната поне в натоварените ситуации.

Ефективността от термосите

Термосите са добре познати на всички ни, защото ги използваме в ежедневието постоянно. Най-често слагаме кафе, чай или други топли напитки в тях по време на работа,  а те успяват да задържат температурата на течността за по-дълго време.



Разбира се, термосите са особено подходящи при планинските преходи, както за вода или топли напитки, така и за прясно изцедени сокове.

Спокойно можете да ги използвате за сокове или да разтворите витамини, аминокиселини и други.

Термочашите

Термочашите наподобяват термосите като функционалност, но дизайнът е различен. Те също могат да съхраняват вашите протеини, разтворими амоникиселини и хранителни добавки подобаващо.

Чашите

Като казваме чаши, тук имаме предвид такива, които са приспособени за преходи, спорт и съхранение в раница. Това са чаши с капачка, която ще държи течността на мястото си.

Те са изключително подходящи за по-гъсти течности като домашни протеинови шейкове, смутита и фрешове от различни плодове.

Ако имате нужда от добри термоси или чаши, с които да заредите спортната си екипировка, можете да потърсите моделите в спортен онлайн магазин Point1.bg тук.

Няколко рецепти за финал

Разбира се, винаги е добра идея да приготвим полезни смутита и протеинови шейкове, които ще ни заредят с витамини и минерали за следващата ни тренировка.



Ще дадем три рецепти, за да изберете това, от което имате нужда според интензитета на тренировката:

·         Рецепта за протеинов шейк – 50 гр. Фини овесени ядки, една доза протеин на прах (30 гр.), един банан, прясно мляко около 200мл.

·         Рецепта за смути – замразени горски плодове (около 150гр.), една доза протеин на прах, една чаша кисело мляко, 300мл вода.

·         Рецепта за фреш (витаминозна бомба) – Тук можете да експериментирате сами, като включите моркови, грейпфрут, портокал, лимон или ябълки.

Това бяха някои от нашите рецепти и препоръки, а вие можете да разчитате на термобутилките и тяхната приложимост.

 

 

 

 






Сподели:

Термоси

фрешове

Шейкове

Post A Comment:

0 comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.