Антиоксидантен детокс с джинджифил

Сподели:


Прясно изцедените зеленчукови сокове ни изпълват с енергия, а когато прибавим към тях и билки и подправки, като джинджифила, например, те се превръщат в идеално средство за пречистване на организма и възстановяване от различни здравословни проблеми. Прясно изцедените сокове помагат на организма да си отпочине и да се подмлади, като в същото време го изпълват с витамини, минерали и други важни хранителни вещества. Джинджифилът е мощен антиоксидант и помага за детоксикацията на организма. 

Какво представляват антиоксидантите? 

Антиоксидантът е молекула, която пречи на оксидирането на други молекули. При оксидирането се отделят свободни радикали, които предизвикват верижна реакция, която може да увреди клетките. Антиоксидантите елиминират свободните радикали и предотвратяват увреждането на клетките. Джинджифилът е богат на антиоксиданти, които укрепват здравето. Той има и своиството да предизвиква леко изпотяване, което помага за изхвърлянето на токсините. Освен това той има противовъзпалителни свойства и подпомага доброто кръвообръщение. Независимо каква комбинация от зеленчуци или плодове избирате за соковете, винаги се спирайте на екологично чисти продукти. Ако нямате такава възможност, винаги ги обелвайте, защото именно на повърхността се съдържат най-много химикали (но и най-много полезни вещества). Представяме ви една изключително полезна рецепта за сок, комбинираща джинджифила с цвекло, целина, моркови и ябълки. Цвеклото е богато на глутатион и полифеноли, които са силни антиоксиданти. Тъй като антиоксидантите противодействат на вредното влияние на свободните радикали, те помагат за превенцията на множество хронични заболявания. Цвеклото помага и за пречистването на черния дроб и има противораково действие. Целината е богата на антиоксиданти като флавони и фенолни киселини, които намаляват риска от увреждане на кръвоносните съдове в следствие на оксидиране. Целината също така има диуретично и противовъзпалително действие. Морковите са особено богати на антиоксиданти и витамин А, който подпомага зрението и укрепва имунната система. Ябълките не само придават на сока приятен вкус, но и са богати на антиоксиданти.
 Когато купувате ябълки, се уверете, че не са намазани с восък.

Рецепта 


Една малка глава цвекло 
8 стръка целина 
3 моркова 
Пълна супена лъжица настърган джинджифил 
Една голяма ябълка 

Измийте добре и нарежете на едро всички продукти, след което ги сложете в сокоизтисквачката. Консумирайте сока веднага, за да се запазят максимално всички витамини.
Сподели:

джинджифил

Здравословен

Здравословно

Здравословно хранене

Post A Comment:

0 comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.