Проблемът с обездвижването при възрастните и децата

Сподели:



Обездвижването – един от сериозните здравни проблеми сред модерното общество
Онлайн пазаруването, поръчката на пица, алкохол, цигари, дори замразена храна, по телефона, или чрез Интернет, днес е факт. В САЩ от много години, в България, през последните две години – бизнесът се измести “онлайн”.
Нека размислим малко по повод ситуацията в САЩ. Изключително много американци са с наднормено тегло.
Трудно е да повярвам на изнесени официално данни, без значение за коя страна се касае. Причината в недоверието ми се крие предимно в това, че много организации са обременени и често изнасят публично нереални данни, или поне в някаква степен ги, как да кажа, “пипат” леко.
Ето кратка извадка за 2016, при това за деца…
Националното проучване за детското здраве (NSCH), проведено през 2016 г., показва, че комбинираните нива на наднормено тегло и затлъстяване при деца и тийнейджъри на възраст между 10 и 17 г. варират от 19,2% в Юта до 37,7% в Тенеси.

В България положението също не върви към добре! Липсата на спорт, активност, движение, води до отключване на редица заболявания.
Ето извадка за статистика в България през 2010 година.
“Данни от проведено национално представително проучван при ученици на възраст 6-19 год. през периода 2010-2011 год. паказват, че с наднормено тегло са 30,2% от изследваните ученици, от които със затлъстяване – 12,7%. Сравнението установява тревожна тенденция за увеличаване на затлъстяването при децата в България.”
Статистиката е стара, умишлено. Сега искам да покажа актуална и да сравним. ,

Друга новина ни шокира със заглавие: Повече от 75% от американците с наднормено тегло до края на 2018 година.

И сега най-важното! Какво се случва в България днес.
30% от децата в България – с наднормено тегло!
30% от децата в България са с наднормено тегло, а между 12 и 15% от тях са със затлъстяване, каза на кръгла маса на тема “Здравословно хранене” проф. д-р Веселка Дулева, национален консултант на Министерството на здравеопазването по “Хранене и диететика”.

Цялата статия прочетете тук: https://djunev.info/obezdvizhvaneto-edin-ot-serioznite-zdravni-problemi-sred-modernoto-obshhestvo.html


Благодарим Ви, че четете кулинарна мрежа Gladen.com. Надяваме се, че си прекарвате времето добре с нас!
Сподели:

гладни

Здраве

Здравословно хранене

Post A Comment:

0 comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.