Трябва ли да се снабдите с индукционен котлон?

Сподели:

Трябва ли да се снабдите с индукционен котлон?

Индукционните котлони са най-новият и най-ефективен тип котлони, но подходящи ли са за заведения ще разгледаме по-долу. Ако още не сте виждали индукционни котлони, можете да разгледате разнообразие от такива в Mixhoreca, които са специалисти в професионалното кухненско оборудване. Ако обмисляте да преминете към професионални индукционни котлони, ще трябва да коригирате някои навици по време на готвенето. Индукционният котлон ще промени изцяло начина, по който готвите.

Как работят индукционните котлони?

Индукционният котлон нагрява тенджера или тиган чрез електрическа индукция, а не чрез традиционни методи като лъчиста топлина (електрически котлон) или газов пламък. Лъчистото готвене включва предаването на топлина на вълни от нагревателните елементи под гладката керамична повърхност на готварската печка към вашата тенджера или тиган. Топлината се генерира от електричество, най-често 230V. Индукционното готвене е сложен процес, включващ създаване на магнитно поле. Под стъклото на професионалните индукционни котлони има намотка от медна тел. Когато тенджера, която може да провежда електричество се постави върху котлона, през нея преминава променлив електрически ток.

Полученото магнитно поле създава електрически ток в основата на съда, който създава топлина. Това означава, че самият тиган става източник на топлина, поради което индукционното готвене е толкова ефективно. Както сами забелязвате, то е много по-различно от останалите видове нагряване.

Предимствата на индукционните котлони

Има някои сериозни причини да инвестирате в индукционни котлони във вашата професионална кухня. Нека да разгледаме подробно кои са те.

Скорост на готвене

Индукционните котлони готвят бързо, тъй като цялата генерирана енергия отива направо във вашия тиган, който се загрява за нула време. Тестовете показват, че индукционният котлон може да доведе до кипене на вода приблизително два пъти по-бързо от газовия котлон. Индукцията отнема само 4 минути, докато електрически котлон отнема 7 минути, а газовият котлон ще отнеме 8 минути. Това на практика означава, че можете да изваждате основно ястие от кухнята ви за двойно по-малко време и да намалите времето за обслужване и да удвоите обслужените клиенти.

Контрол

Ще откриете, че топлинната мощност може да се регулира много по-точно, отколкото при газовите котлони. Индукционните котлони са голяма инвестиция, но в същото време са и висококачествен уред, който притежава функции от висок клас, включително увеличен брой нива на мощност, памет и таймер.

 

Тиган, поставен на индукционен котлон ще поддържа топлината си, вместо да става все по-горещ и по-горещ, колкото по-дълго остава. Това на практика означава, че можете по-лесно да прецените времето за готвене на храната в него.

Енергийна ефективност

Спестяването на енергия означава спестяване на пари и вземане на избор, който е екологично съобразен. При газовия и електрически котлон плащате и за загряване на въздуха около тигана, а висококачествените индукционни котлони загряват само тигана.

Безопасност

Индукционните котлони намаляват до минимум риска от изгаряния и пожар, защото самият плот не произвежда топлина. Това означава, че не можете да се изгорите на него, което намалява вероятността от инциденти драстично.

Почистването е лесно и бързо

Много по-малко вероятно е остатъци от храна да залепнат или да се изпекат, ако са попаднали върху котлона по време на готвене. Това на практика означава, че можете да го чистите съвсем лесно с леко влажна кърпа или с препарат за стъкла. Освен всичко друго, няма да е нужно и да чакате прекалено дълго да се охлади, за да го забършете.

Сподели:

висококачествени индукционни котлони

Индукционни котлони

професионални индукционни котлони

Post A Comment:

0 comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.