По-добра кожа чрез консумацията на зелен чай

Сподели:Зелен чай - грижа за кожата

Повечето варианти на чай са резултат на производствените процеси: те подлежат на чаените листа на различни нива на окисляване. След като листата са набрани, те се изсушават на слънце, докато се свият. Впоследствие те се разклащат, за да се разруши тяхната повърхност: веществата вътре реагират и започва ферментирането. Следователно, листата променят цвета си – започват от ярко зелено, но се променят до червено, и накрая добиват черен цвят. След като те са напълно ферментирали, листата отново се изкушават, и са готови да се използват.

Зеленият чай е малко по-различен, но въпреки че се изсушава, като черен чай, той не трябва да се чака да увехне. Поради това не се подлага на същите нива на окисляване. 

Зеленият чай, е лек и тревист, докато черният е доста по-силен. Има повече от седемстотин вещества, присъстващи в чая, включително полифеноли, витамини и аминокиселини. Чаят по своята същност е анти-канцерогенен, антиоксидантен и противовъзпалителен и със своето съдържание на танин, той е също така стягащ и охлаждащ.

Пиенето на чай е чудесен начин да помогнете за предотвратяване на кариесите, поради високото наличие на флуор, а също така помага за намаляване на кръвното налягане и холестерола. Също така е анти-бактериален, и затова е голяма съставка за естествени продукти, които са грижа за кожата, тъй като чая предлага значителна защита срещу положителните и отрицателните патогенни бактерии.

Друга причина поради, която Зеленият чай е особено полезен е, че тя съдържа EGCG (известен също като епигалокатехин галат) вещество, което не може да се намери никъде другаде: С противоракови и противовъзпалителни свойства, EGCG може да помогне за предотвратяване на кожни тумори. Зеленият чай е популярен избор в органичните продукти, които се употребяват за кожата, като антицелулитен масло.

Така или иначе, ние взимаме и употребяваме какви ли не химични вещества, по-добрият вариант е да пием по една чаша зелен чай на ден, за тонус и добро поддържане на здравето.

Сподели:

Здраве

Здравословно

Здравословно хранене

Напиткии

Чай

Post A Comment:

0 comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.