Здравословна и лесна за приготвяне супа с леща и булгур

Сподели:


Супата е храна, която е  неразделна част от ежедневната диета на всеки от нас, така че е важно тя да носи  максимална полза. Обикновено обаче мислите за състава на супата, която сме решили да приготвим, ни затрудняват. Време е всеки ден да започнете да си приготвяте вкусни и здравословни супи, супи, в които присъстват само качествени съставки. 
Представяме Ви една здравословна и лесна за приготвяне супа.


Основното правило за приготвяне на този вид храна е използването на пресни зеленчуци, риба и месо. Избягвайте кубчетата бульон и инстантните супи. Не забравяйте, че супата без консерванти, химии, и всякакви ненужни вещества е най-добрият приятел на стомаха ви! 

Супа с булгур и леща


Постна, богата и много здравословна супа, която ще ви стопли след студена улица или тежък ден. Приготвя се много бързо и лесно. Каня всички на купа супа! Описание на приготвянето: Разбира се, супата може да се готви в пилешки или месен бульон, добавете парчета месо, но това вече няма да е постен вариант. Ако сте любители на подправките, можете да добавите натрошен кимион към супата за пържене. Не добавях, защото готвях за децата. При всеки от вариантите супата ще бъде много, много вкусна!

Представяме Ви и самата рецепта, стъпка по стъпка.

Съставки: Булгур - 100 грама леща - 100 грама домати от консерва - 300 грама (в собствен сок) черен пипер - 1 бр. моркови - 1 бр. лук - 1 бр. Растително масло - 2 супени лъжици. лъжици Вода - 2-2,5 литра (или бульон) Сол - На вкус

Начин на приготвяне:
Пригответе всички необходими съставки. Измийте и обелете зеленчуците. Изплакнете лещата и булгура и  ги сложете във вряща вода. След като заври, оставете да къкри 20 минути на слаб огън. През това време подгответе запръжката. СНарежете лука, морковите и чушките на малки кубчета. Отстранете кожата от доматите и намачкайте с вилица. Запържете лука, морковите и чушките в растително масло. Добавете доматите накрая и оставете да къкри за 2-3 минути. Добавете кимион по желание.
След като булгурът и лещата са сварени, добавете запърженото към супата, посолете на вкус и гответе за няколко минути. Можете да добавите щипка захар, за да балансирате вкуса. След това изключете котлона и оставете супата да престои 20-30 минути, за да я напълни с всички вкусове и аромати. 
Сервирайте с пресен кориандър. 
Добър апетит!




Сподели:

Булгур

Здравословни супи

Леща

Супа

Супи

Post A Comment:

0 comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.